Waarom en wanneer gaat u naar een fysiotherapeut?

Snel op de fiets een boodschap halen. Soepel door het verkeer manoeuvreren. In huis even een plintje schilderen. Fietsen, lopen, bukken, daar denkt u eigenlijk niet bij na. Tot het  moment dat u last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug  of andere lichamelijke klachten… herkenbaar? Dan pas vraagt u zich af hoe u er zo snel mogelijk weer van afkomt. De fysiotherapeut helpt u er weer bovenop.

Bijna drie miljoen mensen vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Deze specialist zorgt dat u weer zo optimaal mogelijk kunt bewegen. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk, de fysieke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een sportblessure, een verkeerde beweging of gewoon, omdat het lichaam ouder wordt. De fysiotherapeut gaat resultaat gericht aan het werk, met de bedoeling u zo snel en zo goed mogelijk weer op de been te helpen.

Waarom een praktijk aangesloten bij Fy'net?

Met alle praktijken aangesloten bij Fy'net zijn kwaliteitsafspraken gemaakt op het gebied van scholing, praktijkinrichting & materialen, en communicatie. Bovendien zijn er multidisciplinaire afspraken gemaakt met ketenpartners (denk aan medisch specialisten uit het ziekenhuis, de huisartsen uit Maastricht-Heuvelland, dietisten, etc) over de inhoud van de behandeling en de informatieuitwisseling tussen de verschillende zorgverleners. In behandeling bij een bij Fy'net aangesloten praktijk betekent een behandeling van hoge, eenduidige en transparante kwaliteit.

Een overzicht van de praktijken aangesloten bij Fy'net treft u hier. U kunt hier o.a. selecteren op specialisme en postcode. Een Fy'net fysiotherapiepraktijk herkent u aan de raamsticker met het logo van Fy'net.

Wat krijgt u vergoed vanuit de zorgverzekering?

De tarievenlijsten vindt u in elke fysiotherapiepraktijk. De basisverzekering vergoedt fysiotherapie alleen voor patienten met een bepaalde chronische aandoening vanaf de 21ste  behandeling (overleg met uw fysiotherapeut of u in deze categorie valt) of voor jongeren tot 18 jaar (de eerste 18 behandelingen). Het is dus aan te raden een goede aanvullende verzekering af te sluiten. Uw zorgverzekeraar kan u exact vertellen wat de vergoeding bedraagt. Met een "Chronische Indicatie" wordt bedoeld een aandoening die staat vermeld op de "Limitatieve lijst met aandoeningen voor langdurige of intermitterende fysiotherapie"ofwel de "Lijst van Borst". Vraag uw fysiotherapeut hier om advies! Voor meer informatie, klikt u hier.

 

 

Wilhelminasingel 81
6221 BG Maastricht
T. 043 350 69 28
E: fynet@zio.nl

Klik hier voor een routebeschrijving